BOLU / GEREDE - 100. Yıl İlkokulu

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu

Ülkemizde 18 yaş altında 30.000 dolayında Tip 1 diyabetli çocuk bulunmakta ve bunların en az 23.000’nini okul çağındaki çocuklar oluşturmaktadır.

Günümüzde Tip 1 diyabetli çocukların tedavisinde günde 6-10 kez kan şekeri ölçümü ya da sensörle sürekli glukoz izlemi ve bu bilgilere dayalı olarak günde 4 kez insülin enjeksiyonu veya insülin pompa tedavisi kullanılmaktadır. Tip 1 diyabetli çocuklar tedavinin gerekleri yapıldığında normal ve başarılı bir ömür sürdürebilmektedir.

Diyabetli çocukların okulda yaşadığı sorunları çözebilmek için Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği tarafından, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapılarak Kasım 2010’da Okulda Diyabet Programı başlatılmıştır.

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu internet sitesi için tıklayınız.

Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 13:50 - Görüntülenme: 115
Kaynak: Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu İnternet Sitesi